DIRCOM Catalunya ha organizado una sesión sobre crisis, redes y medios sociales para ayudar a reflexionar a los profesionales de la comunicación sobre el uso de las mismas en caso de crisis. Quizás no sabemos mucho el por qué ni tampoco el cómo pero tenemos claro que ante una crisis debemos gestionarla también en la Red.

 

CRISIS, XARXES I MITJANS SOCIALS

 Les xarxes i els mitjans socials s’han convertit en eines fonamentals en la gestió de la comunicació de crisis. Davant d’una crisi difícilment podem no considerar-les o menystenir-les. L’objectiu de la sessió és posar a l’abast dels participants experiències concretes on la gestió 2.0 ha estat o podria haver estat important.

Context

“Per què les crisis interessen els mitjans de comunicació?” Joan Francesc Cánovas, consultor en Comunicació de Crisi i Formació de Portaveus.

“Serveis, mitjans i xarxes socials” Genís Roca, soci Director de RocaSalvatella.

Com haguéssim pogut gestionar millor la crisi a la xarxa?

Jan Badosa, Responsable d’Estratègia de Social Media a Digital Seed: “Skoda: l’art del troll a Facebook”.

Víctor Puig, consultor en Reputació Online i Comunicació a Internet: “Caja Laboral: del rumor online a la roda de premsa offline”.

Rosa M. Anguita, Directora de Comunicació Corporativa i Relacions Institucionals de Caprabo: “Caprabo: entre xarxes i el festival d’Eurovisió”.

Com haguéssim gestionat la crisi si haguessin existit les xarxes socials?

Lluís Garriga, director adjunt del Grup Lavinia: “La plaça Cerdà i El Carmel, sense xarxa”.

Olga Suanya, directora de Tinkle Barcelona: “Majorica: comunicació de crisi proactiva”.

Anna Folch, directora de Comunicació, Relacions Públiques i Protocol de MútuaTerrassa: “Presumpta negligència mèdica a MútuaTerrassa: ens haguéssim pogut defensar millor amb l’ús de les xarxes socials?”.

Eines digitals per gestionar millor una crisi a la xarxa

Leticia Jiménez, sòcia fundadora d’Hydra 360: “Hydra 360  (#market_emotions)”.

Antonio Lana, CEO de IBCmass: “IBCmass (socialmediaeye)”.